Ofte stilte spørsmål

 

Her får du svar på de fleste spørsmål du måtte lure på

 

 

Når kan vi sjekke inn og når må vi sjekke ut?   Ankomst fra kl.14 og avreise senest kl.11

 

Hvor får vi nøkkel?  Nøkkel står i hyttedøren fra kl.14 og dere kjører inn til hytta i egen bil.

 

Kan vi kjøre bil inn til hyttene? 

Ja , men hyttene ligger i et LNF område, med restriksjoner på bruk av motoriserte kjøretøy i utmark. Maks 2 biler pr hytte. Øvrige biler samt besøkende av de som overnatter, må parkere på biloppstillingsplass ved gårdstun.

Det er kun tillatt å kjøre inn skogen til hytta ved ankomst og retur ved avreise.

Det er henholdsvis 15 og 20 km fartsgrense i hele området og ber alle respektere dette.

 

Må jeg bestille online fra hjemmesiden?

Ja, det er kun mulig å bestille opphold fra vår hjemmeside, enten via kalenderen på hovedsiden, eller direkte til en av hyttene litt lenger ned på hovedsiden.

 

Sengeplasser?
Det er soveplass til 7, en dobbeltseng og fem madrasser på hemsen. Men hytta har svært begrenset areal og 7 voksne kan bli tett, men fullt mulig når man er klar over hva man går til. Dobbeltsengen består av 2 like madrasser i ramme, så både enkelt- og dobbelt-laken kan benyttes. Alle madrassene har mål 90 x 200 x 17 cm. I tillegg er det 7 cm overmadrass. 

 

Sengetøy og håndkle?  Sengetøy kan leies (håndkle, putevar, dynetrekk og laken). Pris finner du på siden TILVALG (under VÅRE HYTTER) Sengetøyet levers før ankomst på hytta. Gjestene legger selv på sengetøy og tar av før avreise. Alt leid sengetøy og håndklær skal tas av etter bruk og legges på anvist plass for å unngå tilleggs-faktura etter avreise.

 

Kan vi drikke vannet fra springen?

Ja, vannet kan drikkes og er kildevann fraktet ut på tank, deretter pumpet over på stor beholder i hytta og blir derfor ikke like friskt og naturlig som vann rett fra kilde. Vi anbefaler å ta med eget drikkevann.

 

Kjøkkenutstyr?  Hver hytte har gasskomfyr med 4 bluss og stekeovn. Det er liten og mellomstor kjele, stekepanne og wokpanne. Videre er det kjøkkenkniver, oppbevaringsbokser, aluminiumsfolie, bakepapir og plastfolie + diverse standard kjøkkenredskap.

 

Strøm?  Det er 12v strømforsyning for lamper på soverom, stue, bad og kjøkken. Det er USB kontakt på soverommet for lading av mobiltelefoner. Ellers er det verken strømuttak eller elektrisitet for kjøkkenapparater, PC eller andre "dippedutter".

 

Renhold?  Kan bestilles samtidig med booking og pris finner du på siden TILVALG (under VÅRE HYTTER Renhold inkluderer ikke oppvask, komfyr-vask og søppelhåndtering.
Skulle det ved ettersyn etter avreise vise seg at hytta ikke er rengjort i henhold til våre retningslinjer, vil selskapet som klargjør hyttene våre kunne etter-fakturere for medgått arbeidstid.

 

Mat levert i tretopphyttene?
Du kan bestille  spekemat/oste anretning  med kjeks og rundstykker. Du kan også bestille  frokost  med variert pålegg og rundstykker. Pris og detaljert innhold finner du i menyen Tilleggsvalg når du gjør din bestilling.

 

Hvor kan vi kjøpe mat?  Kommer du fra Horten sentrum, er det mange butikker å velge i mellom. Kommer du fra motorveien, er det en SPAR-butikk i Nykirke ca 300 meter etter brannstasjonen. Ta til høyre rett etter jernbaneundergangen, og deretter kryss jernbanelinjen 150 meter lenger opp.

 

Hvor ligger tretopphyttene?  I Veggeskogen på Nordre Vegge, Nykirke i Horten kommune. Vi sender detaljert veibeskrivelse etter booking.

 

Kan vi ta med hund?
Også hunder er hjertelig velkommne i to av tretopphyttene (Falkeredet og Haukeredet), men det påhviler hundeeier et stort ansvar for renhold før avreise. NB! Ta med hundepose.

 

Hvilke årstid er finest?
Helt avhengig av når du selv synes naturen er flottest, og hva du ønsker å gjøre av aktiviteter under oppholdet. Alle tretopphyttene er vinterisolerte, og i bruk hele året og oppvarmes med ved. Under mørketiden i desember og januar er det tent lykter utendørs.

 

Hvilke tretopphytte skal jeg velge?
Alle tretopphyttene er like i utforming, men med ulik utsikt. Hyttene våre har navn etter fem kjente fuglearter; Falk, Hauk, Ugle, Våk og Ørn. Falkeredet ligger mest vest over Frebergsvik, mens Ørneredet ligger mest sørøst langs Veggefjell over Falkensteinbukta. Se nærmere beskrivelse under hver hytte.

 

Bade eller fiske ved tretopphyttene?
Hyttene ligger oppe på et platå, ca. 100 meter over fjorden. På hver hytte ligger det kart med beskrivelse av sti ned til fjorden nedenfor Veggefjell.

 

Hva trenger vi å ta med?
Drikkevann, innesko, lommelykt, sengetrekk/sovepose (dyner/puter er i hytta), mat, krydder og drikke. Det er begrenset med plass i tretopphyttene, så ikke pakk med for mye. Informasjonsskriv sendes gjesten etter booking.

 

Kaffetrakter i hytta?
Det er en liten manuell trakter på hver hytte. Det er ikke strøm til elektrisk kaffetrakter.

 

Hva med avbestilling (gjelder avbestilling av 1 hytte)?
Ved avbestilling mer enn 31 dager før ankomst, refunderes alt, minus et gebyr. Ved avbestilling fra 31 til 14 dager før ankomst, refunderes 50 %. Ved avbestilling mindre enn 14 dager før ankomst, refunderes ingen ting. Hvis du må avbestille pga sykdom, anbefaler vi deg å sjekke om din reiseforsikring dekker dette.

 

Hva med avbestilling (gjelder avbestilling av 2 hytter eller fler)?
Ved avbestilling mer enn 60 dager før ankomst, refunderes alt minus et gebyr pr hytte. Ved avbestilling fra 60 til 30 dager før ankomst, refunderes 50 %. Ved avbestilling mindre enn 30 dager før ankomst refunderes ingen ting. Hvis du må avbestille pga sykdom, anbefaler vi deg å sjekke om din reiseforsikring dekker dette.

 

Hva med endring av dato? 

Flytting av dato belastes med 590,- i administrasjonsgebyr


Går det offentlig transport til tretopphyttene?
Det går buss til Kopstadkrysset, tog til Skoppum eller Holmestrand stasjon og ferge til Horten. Derifra går det buss forbi Veggeveien, men det er et stykke å gå fra nærmeste bussholdeplass, ca. 20 minutter fra stoppested og frem til hytta. Eller man kan bestille taxi fra der buss, båt eller tog ankommer.