Ugleredet 4

Ofte stilte spørsmål

Her får du svar på de fleste spørsmål du måtte lure på


Hva koster det å leie tretopphyttene? De koster fra kr. 2.990 til kr. 4.990 pr hytte pr. døgn avhengig av ankomst dag. Fredag, lørdag, heligdag og dag før helligdag er priset høyest. Vanlige søndager, mandager, tirsdager, onsdager og torsdager er rimeligst.

Kan vi kjøre bil inn til hyttene? Ja, men hyttene ligger i et LNF område, med restriksjoner om bruk av motoriserte kjøretøy i utmark.

Det er kun tillatt å kjøre inn skogen til hytta ved ankomst og retur ved avreise, maksimalt to biler pr hytte. Øvrige biler samt besøkende av de som overnatter, må parkere på biloppstillingsplass ved gårdstun.

Det er 20 km fartsgrense i hele området.

Må jeg bestille online fra hjemmesiden? Nei, vi kan gjøre bestillingen manuelt mot et tillegg på 190,- Da sender vi faktura og avhengig av ankomstdag gis det fra 1 - 14 dagers betalingsfrist. Bestilling sendes til post@tretopphytter-oslofjord.no

Sengeplasser?
Det er sengeplasser til 7, en dobbeltseng og fem madrasser på hemsen. I tillegg er det en hjørnebrisk ved spisebordet hvor inntil 2 perosner kan sove. Vi anbefaler maks 7 voksne i hytta, men velger man å være 8 eller 9 skjønner man at det både blir trangt og ikke fullgode senger for alle. Den niende personen må selv ha med sengetøy og service.

Kjøkkenutstyr? Hver hytte er utstyrt med gasskomfyr med 4 bluss og stekeovn. Det er små og mellomstor kjele, stekepanne og wokpanne. Videre er det kjøkkenkniver, oppbevaringsbokser, aluminiumsfolie, bakepapir og plastfolie + diverse standard kjøkkenredskap.

Sengetøy og tallerkener, kopper m.m?
Det er dyner, puter, tallerkener, kopper m.m for 8 personer. Alle plikter, selv de som betaler for renhold etter avreise, å vaske opp benyttet servise før avreise.

Strøm? Det er 12v strøm for lamper på soverom, stue, bad og kjøkken. Det er USB kontakt på soverommet for lading av mobiltelefoner. Ellers er det verken strømuttak eler elektrisitet for kjøkkenapparater, pc eller lignende "dippedutter"

Sengetøy og håndkle? Det koster kr 135,- pr sengesett. Vi legger frem håndkle, putevar, dynetrekk og laken i hytta, og gjestene legger selv på sengetøy og tar av før avreise.Alt leid sengetøy og håndklær skal samles på badet eller ved utgangsdøren.

Renhold? Renhold koster kr. 395,- Dette bestilles samtidig med booking, men inkluderer ikke oppvask, komfyrvask og søppelhåndtering.
Skulle det ved ettersyn etter avreise vise seg at hytta må rengjøres av oss og det ikke er betalt for renhold, vil vi etterfakturere et sted mellom 495,- og 990,- etter som hvor mye arbeid som gjenstår for oss.

Mat levert i tretopphyttene?
Du kan bestille koldanretning med kylling, spekemat, ost, kjeks og rundstykker. Du kan også bestille frokost med variert pålegg og rundstykker. Pris finner du i Tillegsvalg når du gjør din hyttebestilling.Ønsker du varm middag kan vi også levere det etter nærmere avtale.

Hvor kan vi kjøpe mat? Kommer du fra Horten sentrum, er det mange butikker å velge i mellom. Kommer du fra motorveien er det en SPAR butikk i Nykirke ca 300 meter etter brannstasjonen. Til høyre rett etter jerbaneundergangen og deretter krysse jernbanelinjen 150 meter lenger opp.

Hvordan skal vi betale?
Du betaler direkte når du bestiller gjennom vår online-booking på våre hjemmesider, eller vi sender faktura mot et tillegg på 190,- pr hytte og foretar da en manuell bestilling.

Når disponerer vi hytta fra og til?
Ankomst fra kl.16 og avreise innen kl. 13.

Hvor ligger tretopphyttene? I Veggeskogen på Nordre Vegge, Nykirke i Horten kommune. Vi sender detaljert veibeskrivelse etter booking.

Hvor finner vi nøkkel? Nøkkel står i døren eller henger på krok på innsiden av utterdøren. Dere forlater hytta på samme måte.

Kan vi ta med hund?
Også hunder er hjertelig velkommen i to av tretopphyttene (Falkeredet og Haukeredet) men det påhviler hundeeier et stort ansvar for renhold før avreise. NB! Ta med hundepose

Hvilke årstid er finest?
Helt avhengig av når du selv synes naturen er flottest, og hva du ønsker å gjøre av aktiviteter (skigåing, sykling, bærplukking, sopp plukking, bading, fugle titting…..) Alle tretopphyttene er vinterisolerte, og er i bruk hele året. Vårt mål er at alle gjester kommer til oppvarmet hytte og tente lykter på vinterstid.

Hvilke tretopphytte skal jeg velge?
Alle tretopphyttene er like i utforming, men med ulik utsikt. Hyttene våre har navn etter 5 kjente fuglearter; Falk, Hauk, Ugle, Våk og Ørn. Alle heter …redet etter fugle navnet. Falkeredet ligger mest vest over Frebergsvik, mens Ørneredet ligger mest sørøst langs Veggefjell over Falkensteinbukta. Se nærmere beskrivelse under hver hytte.

Bade eller fiske ved tretopphyttene?
Hyttene ligger oppe på et platå, ca 100 meter over fjorden. På hver hytte ligger det kart med beskrivelse av sti ned til fjorden nedenfor Veggefjell.

Hva trenger vi å ta med?
Drikkevann, innesko, lommelykt, sengetrekk/sovepose (dyner/puter er i hytta), mat, krydder og drikke. Det er begrenset med plass i tretopphyttene, så ikke pakk med for mye. Informasjonsskriv sendes gjesten etter booking.

Kaffetrakter i hytta?
Det er ingen kaffetrakter på hytta. Ta gjerne med pulverkaffe eller egen manuell trakter. Det er ikke strøm til elektrisk kaffetrakter.

Hva med avbestilling (gjelder avbestilling av 1 hytte)?
Ved avbestilling eller flytting til annen hytte/dato mer enn 31 dager før ankomst refunderes alt minus et gebyr på kr 590,- Ved avbestilling fra 31 til 14 dager før ankomst refunderes 50%. Ved avbestilling mindre enn 14 dager før ankomst refunderes ingen ting. Hvis du må avbestille pga sykdom anbefaler vi deg å sjekke om din reiseforsikring dekker dette.

Hva med avbestilling (gjelder avbestilling av 2 hytter eller fler)?
Ved avbestilling eller flytting til andre hytter/dato mer enn 60 dager før ankomst, refunderes alt minus et gebyr på kr 590,- pr hytte. Ved avbestilling fra 60 til 30 dager før ankomst refunderes 50%. Ved avbestilling mindre enn 30 dager før ankomst refunderes ingen ting. Hvis du må avbestille pga sykdom anbefaler vi deg å sjekke om din reiseforsikring dekker dette.

Går det offentlig transport til tretopphyttene?
Det går buss til Kopstadkrysset, tog til Skoppum stasjon og ferge til Horten. Derifra går det buss forbi Veggeveien, men det er et stykke å gå fra nærmeste bussholdeplass. Med lett oppakking er det enkelt, ca 20 minutter frem til hytta. Eller man kan bestille taxi fra der buss, båt eller tog ankommer.

Er det ekorn ved alle hyttene?
Det er ekorn ved alle tretopphyttene og de er aktive både tidlig og sent.